Meditatie, 27 maart

Ik kan rustig slapen

Ik ga liggen, val in slaap
en word wakker
de HEER beschermt mij.
Psalm 3:6

Er zijn mensen die ’s avonds naar bed gaan, binnen een paar minuten in slaap vallen en de volgende morgen fris en uitgerust wakker worden. Om jaloers op te worden, als je zelf een slechte slaper bent. Zo’n 750.000 mensen in Nederland gebruiken slaappillen. Stress, angst, zorgen, pijn: er is zoveel wat ervoor kan zorgen dat je ’s nachts de slaap niet kunt vatten. Helemaal in deze tijd. Had je ooit het idee dat je onkwetsbaar was, dan is dat je nu wel uit handen geslagen.
Als er iemand reden heeft om wakker te liggen, is het David wel. Zijn eigen zoon is van hem vervreemd geraakt. Hij verwijt zijn vader van alles, en hij zou hem wel willen vermoorden.
Sterker nog, dat is hij ook van plan. Hij heeft een heel leger op de been gebracht. David is in levensgevaar.
En toch valt hij gewoon in slaap ’s nachts, zonder drank, zonder pillen. Het is alsof hij een geheim slaapmiddel heeft. En dat is het misschien wel.
David is niet zonder zorgen. Maar hij geeft al die zorgen uit handen. De angst voor de toekomst, het verdriet over zijn zoon, en vast ook het schuldgevoel omdat hij niet altijd de vader geweest is die zijn zoon nodig had: hij geeft het allemaal aan God. Hij vertrouwt erop dat God als een schild om hem heen is, dat hij veilig is. En dat God ervoor zorgt dat het goed komt, hoe dit ook af zal lopen.
Vraag
Waarvan kun jij wakker liggen? Wat zijn dingen die je in zo’n situatie kunnen helpen?

Gebed
God, ik geef U mijn zorgen.
Bescherm mij, bescherm wie mij lief zijn.
Bescherm uw wereld.

Corien Oranje