Diaconaal Project Missie Gura

Stichting Missie Gura in Roemenië is voor de komende vier jaar (2023 – 2026) het Diaconaal Project van de Tehuisgemeente.
Missie Gura helpt kinderen en jongeren, maar ook mensen die in armoede leven, in de stad Gura Humorului en omgeving, in Noordoost Roemenië. Tot 2019 deden initiatiefnemers Paul en Daphne dat in de vorm van Vakantie Bijbel Clubs 1-2 keer per jaar, maar er was meer nodig. In deze stad komen veel van de ca. 4.000 kinderen en jongeren uit (economisch) gebroken gezinnen. Hun schooldagen zijn kort en de vakanties bijzonder lang. Ook zijn er weinig gratis na- en buitenschoolse faciliteiten. Een pittige start van hun leven zonder al te veel perspectief.
Om naast de Vakantie Bijbel Clubs ook structurele hulp te bieden aan kinderen, jongeren en hun gezinnen worden  de plannen steeds concreter. Paul en Daphne hebben een gebouw gekocht en stellen dit ter beschikking aan Asociatia Mozaic din Viata (een Roemeense stichting met vergelijkbare doelstelling), om te gebruiken voor diverse projecten. Eerst moet dit pand echter een grote renovatie ondergaan. Het bijgebouw erachter is reeds gerenoveerd, en is een workshop-, kook- en leslokaal geworden. Een ander belangrijk onderdeel: de maandelijkse Kinder Bijbel Club. Het plan is om in na de verbouwing te starten met  de After School, om kinderen met een achterstand te leren lezen, schrijven en rekenen en met een Kleuterschool.
Jaarlijks is er de Zomer Vakantie Bijbel Club (VBC) en in de planning ook mogelijk een Kerst/Winter VBC.

Lees meer op de website van Missie Gura.
Giften kunnen overgemaakt worden op rekening NL08 ABNA 0521 6183 04 t.n.v. Diaconaal project NGK Tehuisgemeente.