Column Missie Gura

COLUMN  |  Missie Gura Roemenië   |  Paul & Daphne
“Défnieeeeee!!”
Daphne loopt naar het hek van ons terrein om de ‘harde kern’ van onze Kinder Bijbel Club binnen te laten. Ze storen zich niet aan clubtijden en zijn welkom. Het zijn twee zusjes en twee broertjes uit één gezin; de diverse vaders zijn niet in beeld. Het oudste kind is er door de vader weggehaald. Een 6e kind schijnt de moeder na de geboorte verkocht te hebben. Ze is na jarenlange armoede het pad helemaal kwijt. Drank en prostitutie maakten alles kapot. 
Ze weten de weg naar de keuken. Eerst handen wassen en eten: er gaan bijna twee ‘gesneden wit’ doorheen, natuurlijk met lekker dik beleg. Dan doen we samen wat spelletjes, het is erg gezellig en ze genieten met volle teugen; éven ontspannen van thuis. Regelmatig krijgen we spontaan een knuffel; tenslotte trekken we al een aantal jaren met elkaar op.
We ontdekten dat de oudste, Mariana*, niet alleen de moederrol op zich heeft genomen/gekregen, maar ook dat ze nog niet kan lezen en schrijven. Vervolgens komt ze met haar 10 jaar al in de gevarenzone voor wat betreft ‘human trafficking’, sluwe mensenhandelaren slaan zomaar toe. We waarschuwen en helpen haar zoveel mogelijk.Tot onze schrik ontdekken we op Facebook ‘grappige’ filmpjes die haar moeder van haar maakte en postte. We gaan binnenkort met haar praten.
Je zou ze in huis willen halen; en soms denken we ook dat hun moeder hen bij ons achter gaat laten. Maar we willen veel meer kinderen als zij kunnen blijven helpen, op allerlei manieren. Voor nu zijn we er voor hen op deze manier, natuurlijk ook buiten clubtijden.
Dan is het tijd om naar huis te gaan. Na nog meer knuffels helpen we ze even bij het oversteken van de drukke weg en zwaaien elkaar vanaf de overkant nog lang uit. Een tas vol eten gaat mee. Mariana neemt de jongste aan de hand. Heer ontferm U over hen.
*niet haar echte naam
Missiegura is het Diaconaal Project 2023-2026 van de Tehuisgemeente.
Giften kunnen overgemaakt worden op rekening NL08 ABNA 0521 6183 04 t.n.v. Diaconaal project NGK Tehuisgemeente.