Gedenkboek 50 jaar Tehuisgemeente

Op 27 mei 2018 is  het gedenkboek “Zielenpijn en ruimte” over vijftig jaren Tehuisgemeente uitgekomen. Aan het boek is door meerdere gemeenteleden meegewerkt onder eindredactie van Joop Vogel. Naast een aantal hoofdstukken over de (ontstaans-)geschiedenis van de gemeente, is er onder andere aandacht voor de predikanten die de gemeente hebben gediend, activiteiten binnen de gemeente zoals de liturgiecommissie, muziek in de Tehuisgemeente, de bezoekerskring, gemeentedagen, jongerenactiviteiten, de kerkenraad, het beroepingswerk en waarom het er nooit van gekomen is een eigen kerkgebouw te hebben. Ook is een aantal hoofdstukken gewijd aan thema’s zoals vrouwen in het ambt, huwelijk en samenwonen, kinderen aan het Avondmaal, een plek voor homoseksuele broeders en zusters, de positie van de Tehuisgemeente binnen de Regionale Vergadering en het Landelijk Verband, de zending en diaconaat . Het boek sluit af met de bijdragen van de sprekers op het minisymposium “Christen in Stad, wat slaat bruggen wat plaatst hekken?” uit 2015. Tenslotte zijn er verdeeld over het boek interviews met gemeenteleden opgenomen die vanaf de beginjaren lid zijn van de gemeente.

Bij Boekhandel Riemer, Nieuwe Ebbingestraat 1, Groningen, 050 3134041 is ‘Zielenpijn en Ruimte’ te bestellen voor € 34,90 (boekhandel@riemer.nlwww.boekhandelriemer.nl).