Even voorstellen Joas Hakvoort en Jorieke Klinge

Hallo lieve Tehuismensen, wij zijn Joas en Jorieke, respectievelijk Hakvoort en Klinge. Voor iedereen van jullie die het nog van plan is te vragen, wij zijn nog niet getrouwd. Maar sinds afgelopen zomer zijn wij wel lid bij jullie Tehuisgemeente. De reden hiervoor was dat we een kerk zochten waar we ons allebei prettig voelen en waar we ook actief lid van kunnen zijn. Zelf komen we allebei oorspronkelijk uit de vrijgemaakte kerk, maar door vrienden die lid zijn van de Tehuisgemeente zijn we hier ook eens komen kijken. We voelden ons vanaf het begin erg welkom en ook nu nog zijn onze ervaringen met de gemeente erg positief.
Inmiddels hebben we twee keer koffiegedronken met onze wijk en zijn we gevraagd voor het leiden van jeugdclub, het zetten van stoelen en het schenken van koffie na de dienst. Ook bezoeken we het Leerhuis, wat erg interessant is.

Dit alles zorgt ervoor dat we ons al snel onderdeel van de gemeente zijn gaan voelen en dat vinden we fijn. Om de gemeente nog wat beter te leren kennen, hebben we besloten na elke kerkdienst iemand aan te spreken die we nog niet kennen, dus wie weet bent u ons volgende slachtoffer.

Nog kort even iets over ons. Jorieke studeert Taalwetenschap en Logopedie, houdt van lezen (en nog ietsje meer van het afstruinen van tweedehandsboekenwinkels om te werken aan haar droom van een kamer in huis met het bordje ‘bibliotheek’), heeft een hekel aanschoonmaken, is in gezelschappen het liefst een beetje op de achtergrond en begint voortdurend aan het leren van iets nieuws, zoals Zweeds of gitaarspelen, maar houdt dat nooit lang vol.

Joas studeert Biologie (al veel te lang) en interesseert zich voor politiek en ingewikkelde bordspellen zoals Puerto Rico en Agricola. Sommigen vinden dat hij een lomp gevoel voor humor heeft, maar hij kan in ieder geval altijd om zichzelf lachen. Hij vergeet wel eens afspraken, maar bakt ook taarten.